FELLES FEIRING AV JULAFTEN

Det kan vere mange grunnar til at man ønskjer å feire julaften i eit større fellesskap. I år går frivilligsentralane i Valdres saman om å lage julaftenfeiring på Fagernes. Alle som ønskjer å delta er velkomne!

Det blir juletallerken med ribbe og medisterkake, riskrem til dessert, kaffi og julekaker, og underhaldning med Vangstein’s dansemusikk, julepynta hus - og kanskje ein liten juleoverraskelse...? Ingen treng å fortelje kvifor ein vil komme; alle er velkomne uansett <3

Alt er gratis! 

Kveldens vertskap består av frivillige frå dei ulike frivilligsentralane i Valdres.

Er dette noko som kan vere aktuelt for deg? Vil du vite meir? Kanskje du vil vere frivillig på arrangementet?? Ta kontakt med Marte på frivilligsentralen@vang.kommune.no eller 46 81 64 73 :)

Påmeldingsfrist: 9. desember. Gi beskjed om evt. allergi/diett, og om du/de treng skyss.


Dette skriv Avisa Valdres om saka:

I snart et år har lederne i frivilligsentralene i Valdres jobbet for å få til et arrangement, der terskelen skal være lav og stemninga god.

– Ideen kom fra Marta, som har vært med på dette med Kirkens Bymisjon i Oslo, forteller leder av Vang Frivilligsentral, Marte Tangen.

– Vi opplever også at det er etterspørsel etter et tilbud på julaften. Vi har alle fått spørsmål om dette lokalt, legger leder i Sør-Aurdal Frivilligsentral, Ester Kulterud, til.

Felles på Fagernes

– Det er et gratis arrangementet, der alle får mat, kaffe og kake. Det blir også en liten juleoverraskelse til alle, og Vangsteins Dansemusikk kommer og underholder for oss, sier Tangen.

– Sør-Aurdalsheimen lager mat til oss, som vi frakter til Fagernes. Vi har valgt å være her både fordi det er på "midten", og fordi det er et egna og hyggelig julelokale, sier Kulterud.

– Det innebærer litt reiseveg for noen, men hver sentral hjelper til med skyss til Fagernes. De som vil være med kan ta kontakt med- og melde seg på til oss lokalt, fortsetter hun.

Får støtte

Flere bedrifter og organisasjoner har allerede engasjert seg, og vil å støtte arrangementet på ulike måter. En stiftelse bidrar også med økonomiske midler.

– Vi har fått støtte av Sparebankstiftelsen Hallingdal Valdres, det er veldig positivt. Vi har også søkt flere stiftelser, og håper på positivt svar også der, sier Liv Vingdal, leder i Øystre Slidre.

– Budsjettet til julefeiringa kommer an på støtta vi får inn, men vi ser allerede nå at det vil være mulig å gjennomføre. Om flere vil bidra har vi imidlertid mulighet til å gi et bredere tilbud, fortsetter hun.

Trenger frivillige

Det er også behov for frivillige til arrangementet, og arrangørene oppfordrer folk, lag og organisasjoner som kunne tenke seg å bidra med noe til å ta kontakt.

– Enten man for eksempel vil bidra med julegaver, eller man kan tenke seg å bruke formiddagen på julaften til servere mat, koke kaffe eller brette servietter, så er man hjertelig velkommen. Det er også behov for noen som bare kan sitte og prate og være sosiale, sier leder i Nord-Aurdal Frivilligsentral, Marta Bjørnøy Lalim.

– Vi har et fast program, og maten er ferdiglaget, så det er ingen tunge oppgaver det er snakk om, legger Tangen til.

– Vi tror det vil oppleves både fint og givende å være med. Min erfaring fra Kirkens Bymisjon er at det blir en veldig spesiell stemning på sånne arrangementer. Det blir veldig varmt, godt og fint, og det er det vi håper å få til her, sier Lalim.

Religiøst uavhengig

Hun understreker at julefeiringa er religiøst uavhengig.

– Arrangementet er åpent for alle, og alle skal føle seg vel her. Det blir ikke snakk om noen lesing i juleevangeliet, men en og annen julesang blir det nok, sier Lalim.

– Vi gjør dette først og fremst fordi vi ser det er behov for en møteplass i et større fellesskap også på julaften, og så kan det være mange grunner til det. Det er ingen som trenger å fortelle hvorfor de vil feire jul på frivilligsentralen, her er alle velkommen uansett, fortsetter hun.

– Vi håper folk fra alle kommuner blir med, og at dette kan bli en ny, god tradisjon, enes frivilliglederne.

Sosiale media

2021 © Vang frivilligsentral