Lørdag 22 Juni
kl. 14:00, Vang folkebibliotek Opning av årets sommarutstilling
Kunstutstillingen "11 måter å se" av Erling Sand åpner lørdag 22. juni 2019 kl. 14.00 på Vang folkebibliotek. Utstillinga vil stå ut august og kan besøkes i bibliotekets åpningstid.

Erling Sand (f. 1975) har vokst opp ved Tyrifjorden, men har både som ung og voksen besøkt Valdres mange ganger. Og det har blitt mange bilder herfra gjennom årene. Ett av Sands personlige favoritter er fra Vangsmjøsa og ble tatt allerede i 2003 og er et av 11 bilder i utstillingen.

Stor bredde 

Å jobbe med ulike kunstnere, kunstformer og med ulike materialer gir Sand stadig nye utfordringer som for ham er helt nødvendig. Likevel er det fotografi som i alle år har vært den kunstformen som står ham nærmest. Han har blant annet deltatt på alle tre trinn på Mortens Krogvolds kurs i Vågå- senest i 2019. I 2016 startet han en serie som heter «En usammenhengende serie». Serien kan sees på Facebook og viser Sands store bredde som fotograf. Det har blitt sagt om denne serien at Sand gjennom nesten 300 bilder gang på gang formidler sterke inntrykk fra hverdagen uten at det oppleves som repeterende.

Erling er møbelsnekker og møbeldesigner av yrke, men har i mange år samarbeidet med en rekke ulike kunstnere, både som assistent og formgiver. Senest var han med kunstneren Per Inge Bjørlo til skulpturbiennalen i Havanna i april 2019, der han bidro som assistent. I mars 2019 åpnet Christian Houge en fotoutstilling på Fineart der Erling Sand har vært assistent i forbindelse med prosjektet.

Tidligere har han samarbeidet med Christopher Nielsen på høstutstillingen i 2013, der et av kunstverkene [Nielsens sarkofag] ble laget av Sand. Dette stykket var også en del av Nielsens
separatutstilling på Henni Onstad. Han har også laget et stort glassmaleri av en av Nielsens ikoniske figurer [Anders Angst] som henger i Misfornøyelsesbaren. I tillegg har han også rukket å være produksjonsassistent, lysmann, birolleinnehaver og B fotograf i spillefilmen «Korsfarere: Avgrunnens kall» fra 2019.

Utstillingen «11 Måter å Se» er Sands første utstilling i Norge. Forrige gang han stilte ut var i Kina i 2003 der han viste bilder som del av «20 Days Project»

Velkommen til utstillingen!

10 % av salget går til bibliotekets arbeid med barn.

Sosiale media

2021 © Vang frivilligsentral