Onsdag 3 April
kl. 19:00, Vang folkebibliotek Hemningslaus
Onsdag 3. april kl 19 presenterer Torstein Lerhol sin ferske biografi ’Hemningsløs’ på Vang folkebibliotek, i samtale med Knut Aastad Bråten.

Torstein Lerhol frå Vang har SMA, og ville ifølge legane berre bli to år. Nå er han 32, veg 20 kg og pustekapasiteten er 11 prosent. Han kan berre bevege éin finger, ligg i rullestol og treng assistanse heile døgnet. Likevel er han ordførarkandidat, næringslivsleiar og foredragshaldar, og fungerer som brekkstang i saker om det å vere annleis. 

Hausten 2017 innleia han eit samarbeid med Ola Henmo, frilans forfattar og tidlegare skribent i Aftenposten. No er biografien ein realitet, utgitt av Cappelen Damm forlag. 4. april blir det lanseringsfest i Oslo, men først skal heimbygda få ein sniktitt. - For meg er det helt naturlig å ha før-lanseringen i hjembygda mi. Boka inneholder historier og skildringer fra Vang, fra jeg var liten og frem til i dag, seier Torstein.

Med seg har han Knut Aastad Bråten, og Torstein gler seg til å fortelje sambygdingane om boka. - Jeg har ønsket å ha Knut til å bokbade meg fordi han er en stor kulturpersonlighet i Valdres, og i landet forøvrig. Han har røtter i Vang og er en person som ikke er redd for å stille de vanskelige spørsmålene.

Arrangementet er i regi av Vang frivilligsentral og Vang folkebibliotek, og det er fri entre, kaffi og kringle. I tillegg kjem Fagernes Libris for å selje boka (kort / kontant).

Sosiale media

2021 © Vang frivilligsentral