Onsdag 6 November
kl. 18:30, Vang folkebibliotek Bokbad: Thorvald Steen
Onsdag 6. november inviterer Vang folkebibliotek til litterær samtale mellom forfattar Thorvald Steen og litteraturkjennar Kirsti Baggethun.

Thorvald Steen (1954) har gitt ut innpå tretti titlar i mange sjangrar. I samtala med Kirsti Baggethun vil dei sveipe innom det rikhaldige forfattarskapet hans, men først og fremst prate om dei to siste bøkene; Det hvite Badehuset (2017) og boka som kom i år; Det siste fotografiet.

"Praktfull roman om sykdom, skam og arv ... Det halve dusin romaner som siden Vekten av snøkrystaller (2006) har hatt hans egen arvelige muskelsykdom som tematisk omdreiningspunkt, er høydepunktene i Steens forfatterskap slik jeg har lest det. De danner en enestående skjønnlitterær kropp i norsk samtidsdiktning, og årets betagende Det siste fotografiet - med sitt 1:1-forhold mellom forteller og forfatter - overgår dem alle." JAN ASKELUND, STAVANGER AFTENBLAD

Thorvald Steen er og mellom anna kjent for sine nyskapande historiske romanar t.d. Konstantinopel 1999, som handlar om Sigurd Jorsalfar og Den lille hesten (2002)  om Snorre sine fem siste dagar.

Steen sine bøker er oversett til meir enn 20 språk og han har  fleire prisar i inn- og utland og har markert seg som ein av Norges mest internasjonalt orientert forfattarar. Han er og ein kjent skikkelse i dei litterære kretsane i utlandet grunna sitt politiske engasjement.

Sosiale media

2021 © Vang frivilligsentral