PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Temakveld: Hvordan kan ny teknologi gi et grønt skifte i Valdres?

Temakveld: Hvordan kan ny teknologi gi et grønt skifte i Valdres?
Eller - Elektriske traktorer og lastebiler som kjører på slakteavfall 
Når: Torsdag 20. april 2017 kl. 19.00
Hvor: Vang Folkebibliotek, Tyinvegen 5151, 2975 Vang i Valdres
-------------------------------------------------------------------------------------------
Vinjerock er stolte over å presenterer ZERO som årets miljøsamarbeidspartner for festivalen. 
- ZERO er en spydspiss i Norge på kunnskap om hvordan ny teknologi kan gi et grønt skifte. Miljøstiftelsen vil være en fagressurs for Vinjerock på hvordan vi kan ta i bruk ny teknologi for å redusere våre utslipp, og bidra til å informere og engasjere vårt publikum og våre samarbeidspartnere, uttaler festivalsjef Julie Forchhammer. 
ZERO vil bistå med faglig innhold på foredragsscena under Vinjerock til sommeren, men samarbeidet innledes med en temakveld i Vang i Valdres torsdag 20. april. 
  
- Alle snakker om det grønne skiftet, men hva betyr det egentlig i praksis? Vi er heldige som har fått noen av Norges fremste aktører hit for å snakke om tre temaer som vedrører Vang og Valdres i særdeleshet: energi, landbruk og transport, sier Forchhammer.
Fra ASKO kommer miljødirektør Knut Aaland for å snakke om selskapets satsing for å bli selvforsynte på fornybar energi innen 2020. Satsingen inkluderer blant annet Norges største solcelleanlegg, Norges første el-lastebiler, og produksjon av hydrogen og biodrivstoff (fra blant annet slakteavfall) til hele transportflåten. 
Fagsjef Kåre Gunnar Fløystad fra ZERO som selv er vokst opp på gård, vil snakke om det grønne skiftet og presentere det nyeste av teknologi for et fremtidens landbruk, deriblant elektriske traktorer og egenproduksjon av kunstgjødsel. 
Av lokale innslag kommer John Nordtorp fra Valdres Biovarme. Selskapet ble etablert i 2013 og ble i 2015 tildelt Innovasjon Norge sin bygdeutviklingspris for arbeidet med kortreist og bærekraftig energiforsyning.
Kveldens talere inkluderer:
ASKO: Knut Aaland, direktør for kvalitet, miljø og sikkerhet.
ZERO: Kåre Gunnar Fløystad, fagsjef. Har en mastergrad i fornybar energi fra Universitetet for Miljø- og Biovitenskap på Ås. Kom til ZERO fra Innovasjon Norge. 
Valdres Biovarme: John Nordtorp, daglig leder.
Vinjerock: Julie Forchhammer, festivalsjef.Tidligere miljøsjef i Øyafestivalen og kommunikasjonsrådgiver i Regnskogfondet. 
Arrangementet skjer i samarbeid med Vang Frivilligsentral, Miljøstiftelsen ZERO og Vinjerock.
Velkommen til en inspirerende temakveld om ny spennende teknologi!